A Plagron föld a Fenevad jóbarátja

Minden évben kipróbálunk valami újat a termesztéstechnológiában. Fólia, szabadföld, üvegház.. tápozásnál különböző márkájú műtrágyák évről évre. Egyszer granulátummal, egyszer folyékony tápoldattal látunk neki a chili palánták nevelésének. Nincs kifejezetten bevált módszer, illetve ha valami egyik évben beválik, akkor sem ragaszkodunk hozzá feltétlenül. Szeretünk kísérletezni.

Kivétel erősíti a szabályt: 2014-ben Plagron földekkel láttunk munkához, 2018-ban is ezekkel indulunk. A palánták számára a legideálisabb a Plagron Grow-Mix, ami egy rendkívül laza szerkezetű tőzeg-keverék, palánták számára ideálisan összeállított tápanyag-feltöltéssel.

Perlitet is tartalmaz, ami segít a kis palánták gyökereinek lélegezni. 2018-ban mindössze 300 palántával tervezünk, de nekik szeretnénk megadni minden extrát, amitől jól érzik magukat a „keltetőben”.

A Grow-Mixben neveljük őket a kiültetésig. Néhány szerencsés – vagy inkább ígéretes – növényt nagyméretű (20-30 literes) virágcserépbe teszünk májusban, míg a többi chili kiültetésre kerül a földbe. A szabadföldbe kerülésnél is teszünk hozzá egy kis plusz földet, a virágcserepeket pedig egy hat hétre elegendő tápanyagot tartalmazó földdel töltjük fel.

Ez nem más, mint a Plagron Bat-Mix, ami denevér guano-t is tartalmaz, ami az egyik legjobb alap a trágyázáshoz. Amikor lejár a 6 hét, elkezdjük a tápozást. Idén több tesztet is szeretnénk végrehajtani, az egyikben a Plagron tápoknak is nagy szerepe lesz.

Kövessétek figyelemmel a blogon!