fbpx

Chilifarm a szőlőhegyen

A korábbi hegyibulik helyszíne, a nagykanizsai Szentgyörgyvári-hegy remek odúnak bizonyult a Fenevad chilik számára. A „hegy” kifejezést sokan nem értik. Zalában ez a szőlőhegy rövidítése, hiszen a dombvidéken nagyon sokaknak a borkészítés a hobbija. A szőlősorok mellett kapott helyet a chilik első kis fóliasátra, amit a nagymama gondoz.

A helytakarékosság miatt a szőlősorokba különböző zöldségeket ültettünk, míg a „hegy aljában” más gyümölcsök, málna, szeder, fekete ribiszke stb. kaptak helyet. A chilik számára van bővülési lehetőség, de egyelőre nem szeretnénk többet ültetni, nem szeretnénk, hogy a mennyiség bármilyen formában a minőség rovására menjen.

A termesztés másik fő bázisa Zalakaros, ahol a hátsó kertben minden évben 150 tő nevelkedik. Emellett a budapesti különítmény szolgál a termesztéstechnológiai és más kísérletezgetésre – itt foglalkozom a legtöbb fajta chilivel, a legkisebb területen.

Visszatérve a szőlőhegyre, úgy látjuk van benne potenciál. Szintet azonban csak akkor tudunk ugrani, ha a megfelelő infrastruktúrát ki tudjuk alakítani (öntözés, téliesítés stb). Addig is ez a telek adja meg az egész Fenevad Chili márka egyediségét, a klasszikus értékek megőrzését, kombinálva az újkeletű – extra erős chilis vonallal.

Ilyen amikor a nagyi 50 éves vájlingjában főzzük a füstös-chilis málnalekvárt, vagy…

Mossuk a több száz trinidad scorpion chilit

Top