fbpx

Csípős szósz a palackban

A szüret után, néhány napon belül kis üvegcsékbe töltjük extra erős szószainkat. Természetesen teszünk el chili darálmányt télire, a gyengébb, egyéb csípős szószainkat is így készítjük el „holtszezonban”. A legerősebb vonal esetében azonban úgy véljük, nagy különbség van a frissen eltett paprikából és a fagyasztottból készült között. A kis üvegcsét először kibontva megcsapja az embert a friss chili aromája.

Minőségre garancia a 2017-ben elért 1. helyezésünk a HunHot „Év chili szósza” versenyen az extra erős kategóriában. Nem csak a csípősséget díjazta a zsűri, hanem az íz, illat, textúra, erősség, összbenyomás szempontrendszer alapján került kiválasztásra a győztes szószunk, a Vérszomj.

HunHot csípős szósz Vérszomj

Csípős szószaink kiszerelésnek egy klasszikus 40 ml-es konzerves üvegcsét választottuk. Korábban 100 ml-es verziókat is készítettünk, de sokan panaszkodtak, hogy ez több év alatt sem fogyna el, annyira erős. Vannak akik persze kiskanállal habzsolják a legerősebb chilikrémeket is, de alapvetően az ételízesítés, „erősítés” áll a középpontban a 90 százalékos chilitartalmú termékeink esetében.

Az említett kis tégelyekből mindenki kedvére adagolhat kiskanállal, vagy éppen fogpiszkálóval. Nincs veszteség, és nem szalad meg a szósz öntésnél, mint a hosszú nyakú üvegek esetében.

Állagra nem tudjuk, hogy minek hívjuk. Inkább krém, vagy csípős szósz? Mindenki hívja úgy, ahogy szeretné. A 10% környéki ecet hozzáadásával és turmixolással, majd főzéssel érjük el ezt a kiváló állagot – nekünk valahol a krém és a szósz között van. Az ízeket pedig minimális só hozzáadásával hozzuk felszínre.

A Fenevad odvában minden termék csípős valamennyire, nincs olyan, hogy ne használjunk chilit az elkészítéshez – a név kötelez. Így tehát az édes paprikából készült lekvárhoz is adunk kis csípőset, de még a málnalekvárhoz is. A kólás BBQ szószunk a piacon elérhető barbacue szószok egyik legcsípősebbike, de az íze miatt is addiktív, érdemes kipróbálni.

Tekintsd meg termékeinket itt: TERMÉKEINK

Top